Psoas & massagetherapie

Massage van de Psoas kan helpen bij stressgerelateerde klachten zoals lage rugpijn en buikpijn. De Psoas massage richt zich op ontspanning van de Psoas spiergroep in het buikgebied die het middenrif, lendenwervels en bovenbeenspieren met elkaar verbindt.

Psoas Massage: Verzacht stress en spanningsklachten in onderrug en bovenbenen

De Psoas massage geeft verlichting aan mensen die gestrest zijn of het gevoel hebben dat hun onderrug en benen constant op spanning staan. De massage is gericht op de Psoas, een diepliggende spiergroep in het buikgebied die het middenrif, lendenwervels en bovenbeenspieren met elkaar verbindt. Deze spiergroep is gevoelig voor stress. Als iemand langdurig in een stressvolle situatie verkeert, kan de spier stijf worden en niet meer ontspannen. Dit kan leiden tot problemen zoals lage rugpijn, heup- en/of liespijn en ademhalingsproblemen. De Psoas loopt ook langs bekken- en buikorganen als de blaas, baarmoeder, nieren en de darmen, wat mogelijk buikklachten kan geven.

De Psoas massage is een vorm van massagetherapie waarbij in een aantal sessies met trage en afgestemde massage hele gebied rond de Psoas uitgenodigd wordt om zich te ontspannen. De massage kan via de rug en via de buik. Hierbij kunnen ook benen worden opgetild, gerekt en gestrekt om de spier volledig te laten ontspannen. De werkwijze is altijd rustig, met aandacht en binnen de grens van wat op dat moment mogelijk is.

De Psoas is gevoelig voor stress, overbelasting en trauma en kan voor o.a. de volgende klachten zorgen:

– Lage rugpijn die heftiger is als bij rechtop staan
– Heupklachten, pijn in de lies
– Stijfheid in onderrug, lies en/of heup
– Onverklaarbare hevige buikpijn
– Menstruatie pijn
– Obstipatie en darmklachten

Intense massage ervaring

Houd er rekening mee dat de Psoas massage intens kan zijn, aangezien ook het buik- en liesgebied gemasseerd worden. Dit gevoelige gebied kan onverwerkte emoties vasthouden die tijdens of na de massage voelbaar worden. Als massagetherapeut geef ik hierbij ondersteuning, aandacht en tijd om deze emoties te ervaren. Mensen met PTSS of andere psychologische problemen die verband houden met trauma, raad ik aan om eerst even contact op te nemen.

Psoas: Spier van de ziel

De Psoas verbindt onze benen met onze wervelkolom en ligt diep in onze romp, goed beschermd. Als reactie op gevaar of mentale spanningen trekt de spier samen om ons te beschermen. De Psoas is een oeroude boodschapper van het centraal zenuwstelsel.

In China wordt de Psoas ook wel “de spier van de ziel” genoemd, omdat deze gevoelig is voor temperatuurveranderingen en daardoor de organen in de buikholte, met name de nieren, sterk beïnvloedt. Volgens de holistische Chinese geneeskunde blijven negatieve emoties zoals angst en schrik in de nieren vastzitten en maken deze koud. Een warme Psoas kan deze emoties losmaken voor verwijdering.

Sinds de jaren 80 wordt er in het Westen meer onderzoek gedaan naar de effecten van trauma en langdurige stress op ons lichaam, met name op de Psoas. Klachten in de onderrug of in het buikgebied die vroeger als vaag werden gezien en moeilijk te behandelen waren, hebben hierdoor een andere betekenis gekregen en kunnen nu behandeld worden met massage van de Psoas. De

Psoas in het kort

Wat is Psoas-massage en wat behandelt het?

Psoas-massage is een vorm van massagetherapie die gericht is op de Psoas, een diepliggende spiergroep in het buikgebied die het middenrif, lendenwervels en bovenbeenspieren met elkaar verbindt. De Psoas-spier is gevoelig voor stress en kan, wanneer iemand lange tijd in een stressvolle situatie verkeert, stijf worden en niet meer ontspannen. Dit kan leiden tot problemen zoals lage rugpijn, heup- en/of liespijn en ademhalingsproblemen. De Psoas-massage is gericht op het ontspannen van de Psoas en kan helpen om deze klachten te verminderen of te verhelpen.

Wat kost een Psoas massage?

Psoas massage kan een onderdeel zijn van een massagetherapie. Zie hiervoor de geldende Tarieven.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Een Psoas massage kun je apart afspreken of als één van meerdere sessies massagetherapie. Wil je eerst informatie of even telefonisch contact? Dan kan dat ook. Alle contactinformatie vind je op de pagina contact.

Is een Psoas massage voor iedereen geschikt?

Het is raadzaam om eerst contact op te nemen voordat je een Psoas-massage boekt als je PTSS of andere psychologische problemen hebt die verband houden met trauma. Dan kan ik hier rekening mee kan houden tijdens de sessie.

Kan een Psoas massage ook tijdens de zwangerschap?

Ben je zwanger? Dan ben ik geen voorstander van een Psoas massage. Welk kan een buikmassage heel fijn zijn. Wil je heer meer over weten? Neem dan even contact op.