Hallo, ik ben Erik

… Holos massagetherapeut in Amersfoort. Hier heb ik mijn praktijk voor massagetherapie. Op deze pagina kun je meer lezen over wie ik ben, en wat me zo boeit aan het vak van massagetherapeut..

Zachtheid overwint altijd
en helpt je er weer bovenop.
Zachtheid helpt je dragen
wanneer je verlies lijdt,
het leven je zwaar valt
en je op jezelf wordt teruggeworpen.

Erik Zoomers Holos massagetherapeut

Wil je een afspraak maken?

Of heb je een vraag?

Bel : 06-43157040
E-mail: info@massagehelpt.nl

Opleidingen en nascholingen

Als professioneel Holos massagetherapeut is voortdurende scholing vanzelfsprekend. Bovendien hou ik er van om mezelf te blijven ontwikkelen. Deze opleidingen en nascholingen heb ik gedaan. Daarnaast volg ik met regelmaat webinars die georganiseerd worden door onder andere de RBCZ en de VBAG.

Opleidingen
Vierjarige HBO opleiding voor massagetherapeut bij Holos Academie voor massagetherapie. (2018/2023)
Medische basiskennis en psychosociale basiskennis behaald volgens CPION, Plato eisen. (2021/2022)

Stembevrijding en massage bij Hilda Wartena – RAAK (2024)
Opleiding Lichaamsgerichte begeleiding bij rouw door Rouwen met Compassie (2023)
Vierdaagse dieptemassage bij Hilda Wartena -RAAK. (2022)
Masterclass Psycho-peristaltiek door Nicky Smout aan de Holos academie voor massagetherapie. (2022)
Cursus Aanhoudende Lichamelijke Klachten ALK door Annemarieke Fleming bij RINO Groep Amsterdam. (2022)

Over Erik

Misschien vind je het fijn om iets meer te weten over wie ik ben en waarom ik massagetherapie ben gaan studeren. Een korte en persoonlijke introductie:

Hoe kwam je op het idee om Holos massagetherapeut te worden?

‘De ogen zijn misschien de spiegel van de ziel, maar de spieractiviteit is het venster naar het brein’.
Deze zin uit het boekje ‘Pijn & het Brein’ liet me letterlijk voelen en begrijpen hoe ik beter kon omgaan met het hebben van een zeldzame chronische ziekte. Een fysieke aandoening die zich in volle hevigheid manifesteerde op mijn 38ste en tot op de dag van vandaag mijn leven en dat van mijn gezin in zekere mate bepaalt. Gelukkig zijn mijn klachten nu heel veel minder dan het moment waarop ik voor het eerst geconfronteerd werd met mijn aandoening in 2007. Maar daar was dan ook heel wat tijd, gedoe en verandering voor nodig.

Vertrouwen in eigen lichaam weer terug

Die verandering kwam in het voorjaar van 2017. De zoveelste ziekenhuisopname had deze keer een multidisciplinaire aanpak gericht op zelfmanagement en zelfredzaamheid. Ik verruilde stap voor stap het ziekenhuisbed voor bewust bewegen en bewust rusten. Ik trainde mijn brein hoe de pijn en vermoeidheidssignalen te interpreteren. Leerde voelen dat er vooral geen sprake was van ‘Code Rood Alarm’ met alle escalaties richting spoedeisende hulp tot gevolg.
Bovendien ontdekte ik dat mijn lichaam nog steeds kon herstellen. Dat er in mijn lijf veel meer wél goed ging dan niet goed. Dat het na weken lukte om vijftien minuten te wandelen in plaats van zeven. Dat ik langzaamaan sterker werd en weer vertrouwen kreeg in mijn eigen lichaam.

Terug naar school

Een tweede belangrijke verandering volgde. Ik besloot mijn energie te steken in een serieuze vierjarige HBO-opleiding. Het werd de opleiding tot Holos massagetherapeut aan de Holos Academie. Masseren wilde ik altijd al leren. De holistische visie van deze opleiding en het uitgesproken vertrouwen in het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest herkende ik maar al te goed. Al had ik geen enkel idee waar dit toe zou leiden.

‘Zachtheid overwint altijd’

Stap voor stap ontdekte ik tijdens de opleiding en onder begeleiding van een Holos massagetherapeut wat ‘zacht’ voor mij betekent.
Wat dit voor mij is? Nu zou ik het als volgt omschrijven: Zachtheid overwint altijd en helpt je er weer bovenop. Zeker op beslissende momenten in je leven wanneer je verlies lijdt, het leven je zwaar valt en je op jezelf wordt teruggeworpen.
Kies je de harde weg, kies je er voor om door te gaan en negeer je pijngevoelens en emoties die gepaard gaan met de situatie zoals je die ervaart, dan neem je een gezondheidsrisico. Er kan dan een moment zijn waarop je lichaam je terugroept, nee zegt. Je wilt wel doorgaan, maar je kunt het niet meer.

Wat heb jij nodig om te herstellen en de draad weer op te pakken? Je bent welkom om te voelen wat jouw wijze lichaam je wil vertellen. Dat kan verrassend anders zijn dan je hoofd vindt en denkt.

Je bent welkom in Amersfoort.

Erik