Over Erik Zoomers

Mijn naam is Erik Zoomers. Ik ben holistisch massagetherapeut in Amersfoort in mijn eigen praktijk MassageHelpt.

Wil je begeleiding bij je herstel en het vinden van een nieuwe balans?

Met aandacht, rust en ruimte ondersteunt massage het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest, heeft het een verzachtend effect op je pijnklachten en een preventieve werking op gezondheidsklachten.

Je bent welkom!

Erik Zoomers, massagetherapeut in Amersfoort bij MassageHelpt.

Opleidingen en nascholingen

Ik hou er van om mezelf te blijven ontwikkelen en heb de afgelopen jaren de volgende opleidingen en nascholingen gedaan.

  • Vierjarige HBO opleiding voor massagetherapeut bij Holos academie voor massagetherapie. (2018/2023)
  • Medische basiskennis en psychosociale basiskennis behaald volgens CPION, Plato eisen. (2021/2022)
  • Vierdaagse dieptemassage bij Hilda Wartena -RAAK. (2022)
  • Masterclass Psycho-peristaltiek door Nicky Smout aan de Holos academie voor massagetherapie. (2022)
  • Cursus Aanhoudende Lichamelijke Klachten ALK door Annemarieke Fleming bij RINO Groep Amsterdam. (2022)
  • Opleiding Lichaamsgerichte begeleiding bij rouw door Rouwen met Compassie (2023)

Massage en lichaamsgerichte therapie

Voelen, daar draait het om bij mij in de massagepraktijk. Als je goed kunt voelen, kun je ook voelen wat je nodig hebt en wat niet. Voelen doe je helemaal zelf. Ik help je daarbij met onder andere de zachte kracht van massage en lichaamsgerichte therapie. Door de behandelingen word je meer lichaamsbewust. Hoe voelt je lichaam nu? Welke signalen geeft je lichaam nu? Hoe kun je hier nu mee omgaan? Wat heb je nu nodig? Beter leren luisteren naar je lichaam en (h)erkennen wat er nu op dit moment gevoeld en ervaren wordt.

Met aandacht, rust en ruimte ondersteunt massage het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest, heeft het een verzachtend effect op je pijnklachten en een preventieve werking op gezondheidsklachten.

Wil je dit ook ervaren? Maak een afspraak en kom kennismaken.
Je bent welkom!

Iets meer over Erik

Misschien vind je het fijn om iets meer te weten over wie ik ben en waarom ik massagetherapie geef. Een korte introductie:

Hoe kwam je op het idee om massagetherapie te geven?

‘De ogen zijn misschien de spiegel van de ziel, maar de spieractiviteit is het venster naar het brein’.
Deze zin uit het boekje ‘Pijn & het Brein’ liet me letterlijk voelen en begrijpen hoe ik beter kon omgaan met het hebben van een zeldzame chronische ziekte. Een fysieke aandoening die zich in volle hevigheid manifesteerde op mijn 38ste en tot op de dag van vandaag mijn leven en dat van mijn gezin in zekere mate bepaalt. Gelukkig zijn mijn klachten nu heel veel minder dan het moment waarop ik voor het eerst geconfronteerd werd met mijn aandoening in 2007. Maar daar was dan ook heel wat tijd, gedoe en verandering voor nodig.

Vertrouwen in eigen lichaam weer terug

Die verandering kwam in het voorjaar van 2017. De zoveelste ziekenhuisopname had deze keer een multidisciplinaire aanpak gericht op zelfmanagement en zelfredzaamheid. Ik verruilde stap voor stap het ziekenhuisbed voor bewust bewegen en bewust rusten. Ik trainde mijn brein hoe de pijn en vermoeidheidssignalen te interpreteren. Leerde voelen dat er vooral geen sprake was van ‘Code Rood Alarm’ met alle escalaties richting spoedeisende hulp tot gevolg.
Bovendien ontdekte ik dat mijn lichaam nog steeds kon herstellen. Dat er in mijn lijf veel meer wél goed ging dan niet goed. Dat het na weken lukte om vijftien minuten te wandelen in plaats van zeven. Dat ik langzaamaan sterker werd en weer vertrouwen kreeg in mijn eigen lichaam.

Terug naar school

Een tweede belangrijke verandering volgde. Ik besloot mijn energie te steken in een serieuze vierjarige HBO-opleiding. Het werd de opleiding tot massagetherapeut aan de Holos Academie. Masseren wilde ik altijd al leren. De holistische visie van deze opleiding en het uitgesproken vertrouwen in het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest herkende ik maar al te goed. Al had ik geen enkel idee waar dit toe zou leiden.

‘Zachtheid overwint altijd’

Stap voor stap ontdekte ik tijdens de opleiding en onder begeleiding van een massagetherapeut wat ‘zacht’ voor mij betekent.
Wat dit voor mij is? Nu zou ik het als volgt omschrijven: Zachtheid overwint altijd en helpt je er weer bovenop. Zeker op beslissende momenten in je leven wanneer je verlies lijdt, het leven je zwaar valt en je op jezelf wordt teruggeworpen.
Kies je de harde weg, kies je er voor om door te gaan en negeer je pijngevoelens en emoties die gepaard gaan met de situatie zoals je die ervaart, dan neem je een gezondheidsrisico. Er kan dan een moment zijn waarop je lichaam je terugroept, nee zegt. Je wilt wel doorgaan, maar je kunt het niet meer.

Wat heb jij nodig om te herstellen en de draad weer op te pakken? Je bent welkom om te voelen wat jouw wijze lichaam je wil vertellen. Dat kan verrassend anders zijn dan je hoofd vindt en denkt.

Hartelijke groeten,
Erik Zoomers.