MassageHelpt is open voor het verlenen van zorg.

Over Erik Zoomers

Mijn naam is Erik Zoomers. Ik ben holistisch massagetherapeut in Amersfoort.

Wil je begeleiding bij je herstel en het vinden van een nieuwe balans? Je bent welkom!

massagepraktijk in Amersfoort MassageHelpt

Massage en lichaamsgerichte therapie

Voelen, daar draait het om bij mij in de massagepraktijk. Als je goed kunt voelen, kun je ook voelen wat je nodig hebt en wat niet. Voelen doe je helemaal zelf. Ik help je daarbij met onder andere de zachte kracht van massage en lichaamsgerichte therapie. Door de behandelingen word je meer lichaamsbewust. Hoe voelt je lichaam? Welke signalen geeft je lichaam? Hoe kun je daarmee omgaan. Luisteren naar je lichaam en (h)erkennen wat er nu op dit moment gevoeld en ervaren wordt.

Met aandacht, rust en ruimte ondersteunt massage het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest, heeft het een verzachtend effect op je pijnklachten en een preventieve werking op gezondheidsklachten.

Wil je dit ook ervaren? Maak een afspraak en kom kennismaken.
Je bent welkom!
Erik

Waarom ben je gaan masseren?

Ik ben gaan masseren omdat ik iedereen die fysieke en/of psychische tegenslag ervaart een duurzaam herstel en een prettiger leven gun. De zachte kracht van massage kan je bij dit herstel ondersteunen. Die zachte kracht wil ik je graag laten ervaren. Want voor mij overwint zachtheid altijd.

Hoe kwam je op het idee om dit te gaan doen?

‘De ogen zijn misschien de spiegel van de ziel, maar de spieractiviteit is het venster naar het brein’.
Deze zin uit het boekje ‘Pijn & het Brein’ liet me letterlijk voelen en begrijpen hoe ik beter kon omgaan met het hebben van een zeldzame chronische ziekte. Een fysieke aandoening die zich in volle hevigheid manifesteerde op mijn 38ste en tot op de dag van vandaag mijn leven en dat van mijn gezin bepaalt. Gelukkig is dit nu veel minder het geval dan de eerste twaalf jaar. Maar daar was dan ook heel wat verandering voor nodig.

Vertrouwen in eigen lichaam weer terug

Die verandering kwam in het voorjaar van 2017. De zoveelste ziekenhuisopname had deze keer een multidisciplinaire aanpak gericht op zelfmanagement en zelfredzaamheid. Ik verruilde stap voor stap het ziekenhuisbed voor bewust bewegen en bewust rusten. Ik trainde mijn brein hoe de pijn en vermoeidheidssignalen te interpreteren. Leerde voelen dat er vooral geen sprake was van ‘Code Rood Alarm’ met alle escalaties richting spoedeisende hulp tot gevolg.
Bovendien ontdekte ik dat mijn lichaam nog steeds kon herstellen. Dat er in mijn lijf veel meer wél goed ging dan niet goed. Dat het na weken lukte om vijftien minuten te wandelen in plaats van zeven. Dat ik langzaamaan sterker werd en weer vertrouwen kreeg in mijn eigen lichaam.

Terug naar school

Een tweede belangrijke verandering volgde. Ik besloot na de zomer mijn energie te steken in een serieuze hbo-opleiding. Het werd de opleiding tot massagetherapeut aan de Holos Academie. Masseren wilde ik altijd al leren. De holistische visie van deze opleiding en het uitgesproken vertrouwen in het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest herkende ik maar al te goed. Al had ik geen enkel idee waar dit toe zou leiden.

Zachtheid overwint altijd

Stap voor stap ontdekte ik tijdens de opleiding en onder begeleiding van een massagetherapeut wat zachtheid voor mij betekent.
Wat zachtheid voor mij is? Nu zou ik het als volgt omschrijven: Zachtheid overwint altijd en helpt je er weer bovenop. Zeker op beslissende momenten in je leven wanneer je verlies lijdt, het leven je zwaar valt en je op jezelf wordt teruggeworpen.
Kies je de harde weg, kies je er voor om door te gaan en negeer je pijngevoelens en emoties die gepaard gaan met de situatie zoals je die ervaart, dan neem je een gezondheidsrisico. Er komt een moment dat je lichaam je terugroept en je letterlijk pas op de plaats moet maken.

Iedereen een duurzaam herstel en een prettiger leven
In een onrustige en constant veranderende wereld nodigen mijn handen je uit om in alle rust en ruimte te voelen hoe het met je is en waar je naar verlangt. Dat gun ik iedereen.

Je bent welkom voor een massage in Amersfoort.

Hartelijke groeten,
Erik Zoomers.