fbpx

Over Erik Zoomers

holistisch masseur in Amersfoort

Mijn naam is Erik Zoomers. Als holistisch masseur heb ik een groot vertrouwen in het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest. Vanuit dit vertrouwen geef ik voelbaar aandacht aan je fysieke klachten én soms de emotionele en psychische aspecten daarvan. Dat doe ik o.a. met de zachte kracht van klassieke (Zweedse) en energetische massage.

Met deze massages word je je meer bewust hoe je lichaam voelt, de signalen die je lichaam en geest geven en hoe je daarmee om kunt gaan.

Zo ondersteunt een holistische massage het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest, heeft het een verzachtend effect op je pijnklachten en een preventieve werking op gezondheidsklachten.

Wil je dit ook ervaren? Maak een afspraak en kom kennismaken.

Hartelijke groet,
Erik

Opleiding:
Holos Masseur op hbo-niveau en medische basiskennis. Diploma behaald in 2019.
Erik volgt nu de opleiding tot Massagetherapeut aan de Holos Academie.

Beroepsverenigingen en netwerken:
Holos Netwerk voor masseurs en massagetherapeuten.
LVNT landelijke vereniging natuurkundig therapeuten.

Waarom ben je gaan masseren?

Ik ben gaan masseren omdat ik iedereen die fysieke en/of psychische tegenslag ervaart een duurzaam herstel en een prettiger leven gun. De zachte kracht van massagetherapie kan je bij dit herstel ondersteunen. Die zachte kracht wil ik je graag laten ervaren. Want zachtheid overwint altijd.

Hoe kwam je op het idee om dit te gaan doen?

‘De ogen zijn misschien de spiegel van de ziel, maar de spieractiviteit is het venster naar het brein’.
Deze zin uit het boekje ‘Pijn & het Brein’ liet me letterlijk voelen en begrijpen hoe ik beter kon omgaan met het hebben van een zeldzame chronische ziekte. Een fysieke aandoening die zich in volle hevigheid manifesteerde op mijn 38ste en tot op de dag van vandaag mijn leven en dat van mijn gezin bepaalt. Gelukkig is dit nu veel minder het geval dan de eerste twaalf jaar. Maar daar was dan ook heel wat verandering voor nodig.

Vertrouwen in eigen lichaam weer terug

Die verandering kwam in het voorjaar van 2017. De zoveelste ziekenhuisopname had deze keer een multidisciplinaire aanpak gericht op zelfmanagement en zelfredzaamheid. Ik verruilde stap voor stap het ziekenhuisbed voor bewust bewegen en bewust rusten. Ik trainde mijn brein hoe de pijn en vermoeidheidssignalen te interpreteren. Leerde voelen dat er vooral geen sprake was van ‘Code Rood Alarm’ met alle escalaties richting spoedeisende hulp tot gevolg.
Bovendien ontdekte ik dat mijn lichaam nog steeds kon herstellen. Dat er in mijn lijf veel meer wél goed ging dan niet goed. Dat het na weken lukte om vijftien minuten te wandelen in plaats van zeven. Dat ik langzaamaan sterker werd en weer vertrouwen kreeg in mijn eigen lichaam.

Terug naar school

Een tweede belangrijke verandering volgde. Ik besloot na de zomer mijn energie te steken in een serieuze hbo-opleiding. Het werd de opleiding tot massagetherapeut aan de Holos Academie. Masseren wilde ik altijd al leren. Gewoon leuk om te doen. De holistische visie van deze opleiding en het uitgesproken vertrouwen in het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest herkende ik maar al te goed. Al had ik geen enkel idee waar dit toe zou leiden.

Zachtheid overwint altijd

Stap voor stap leerde ik tijdens de opleiding en massages zacht te zijn voor degene die ik masseerde. En ontdekte ik onder begeleiding van een massagetherapeut wat zachtheid voor mij betekent.
Wat zachtheid voor mij is? Nu zou ik het als volgt omschrijven: Zachtheid overwint altijd en helpt je er weer bovenop. Zeker op beslissende momenten in je leven wanneer je verlies lijdt, het leven je zwaar valt en je op jezelf wordt teruggeworpen.
Kies je de harde weg en negeer je gevoelens en emoties die gepaard gaan met de situatie zoals je die ervaart, dan neem je een gezondheidsrisico. Er komt een moment dat je lichaam je terugroept en je letterlijk pas op de plaats moet maken.

Iedereen een duurzaam herstel en een prettiger leven

In een massage met aandacht zit de zachte kracht van het voelen. Je denkt misschien dat je mijn handen voelt. Maar eigenlijk voel je jezelf op die plek waar mijn handen zijn. Soms schiet dat gevoel door naar andere delen van je lichaam die met die plek verbonden zijn.

Zo word je je bewust van hoe je lichaam aanvoelt. Wat dat gevoel met je doet. Wat dat gevoel zegt over hoe het met je gaat. Soms letterlijk omdat opeens woorden in je opkomen die je raken en antwoord geven op belangrijke vragen zoals: Wat wil ik niet meer? Wat heb ik nodig? Dat werkelijk kunnen voelen is voor mij de basis voor een duurzaam herstel en een prettiger leven. Dat gun ik iedereen die tegenslag ervaart.

Massagetherapie kan je ondersteunen. Daarom wil ik je graag de zachte kracht van massage laten ervaren. Want zachtheid overwint altijd. Je bent welkom voor een massage bij mij in Amersfoort. Zo maak je een afspraak.