De Massage Podcast – Aflevering 9

Waarom is massage bij niet-aangeboren hersenletsel (NAH) een goed idee?

door | 14 maart 2021

Massage bij niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Waarom is dat een goed idee?
Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is elke afwijking of beschadiging van de hersenen die na de geboorte is ontstaan. Zeer vaak, maar zeker niet altijd, ontstaan door een fysiek ongeval. NAH kan het leven van mensen sterk veranderen. Er is een tijd van vóór en een tijd na het hersenletsel. Het wordt nooit meer zoals het was.

Hoe kan de combinatie van massage en massagetherapie de kwaliteit van leven vergroten van mensen met niet-aangeboren hersenletsel? Tijd voor een boeiend gesprek met massagetherapeut Godelieve Baeten. Sinds 2014 werkt zij in haar eigen praktijk De Ontmoeting en nu ook in het Cognitive Lab in Helmond. Dit is een initiatief van neuropsycholoog Dr. Erik Matser
waarbij meerdere zelfstandige zorgprofessionals mensen helpen met onbegrepen aandoeningen na hersenletsel of vermoeidheid.

De Massage Podcast is een serie waarin Erik Zoomers je meeneemt op zijn ontdekkingstocht naar antwoorden op de vraag ‘Waarom is massage een goed idee?’ Erik is gediplomeerd holistisch masseur en volgt nu de opleiding tot massagetherapeut aan de Holos Academie. Hij is gefascineerd door de veelzijdige inzet van massages & lichaamsgerichte therapie en tegelijkertijd de onbekendheid daarvan.

Godelieve Baeten en Erik Zoomers

Aan het woord

Te gast is Godelieve Baeten, massagetherapeut.
Praktijk Ontmoeting
Cognitive Lab

Presentatie: Erik Zoomers, holistisch masseur bij MassageHelpt.

Meer over Erik Zoomers

Volg op Facebook

Volg op Instagram

Volg op LinkedIn

Luister op je favoriete Podcast App.
Blijf op de hoogte met de Podcast Alert

Zodra er een nieuwe aflevering of nieuws is van De Massage Podcast ontvang je een e-mail.