MassageHelpt massagetherapie in Amersfoort

In Amersfoort vind je mijn praktijk MassageHelpt voor massagetherapie bij o.a. rouw & verlies, trauma en aanhoudende lichamelijke klachten (ALK).

Als massagetherapeut begeleid ik je in je proces van overleven naar beleven.
Je bent welkom!

Erik
Erik Zoomers, Holos massagetherapeut

Wil je een afspraak maken?

Of heb je een vraag?

Bel : 06-43157040
E-mail: info@massagehelpt.nl

Wat is massagetherapie?

Massagetherapie is lichaamsgericht handwerk. Het is een directe manier om via het lichaam in contact te komen met gevoelens en emoties die er in ons leven. Om te ervaren wie we zijn en te voelen dat het goed is om jezelf te mogen zijn.
Dit geeft ruimte om de verbinding met onszelf te versterken, zodat we beter om kunnen gaan met de uitdagingen en de pijn van het leven. Als massagetherapeut begeleid ik je in je proces van overleven naar beleven.

Specialisaties

Massagetherapie is geschikt voor iedereen van alle leeftijden. In mijn praktijk richt ik me in het bijzonder op iedereen die bijvoorbeeld:

  • Chronische pijn heeft.
  • Contact met het lichaam verloren is.
  • Voelen heel moeilijk vindt.
  • Rouwt om verlies van bijvoorbeeld een dierbare, werk en mogelijkheden door ziekte.
  • Problemen ervaart bij de overgang van de ene naar de andere levensfase.
  • Overbelast of overspannen is en lijdt aan stress.
  • Kampt met (rest)klachten van onverwerkte trauma’s.

Nb: Massagetherapie is géén traumatherapie, maar kan wel ondersteunend zijn tijdens of na traumatherapie.

Waarom massagetherapie?

Al onze ervaringen worden ons leven lang als gevoelsherinneringen opgeslagen in ons lichaam. Persoonlijke intense ervaringen die voor altijd verankerd liggen in onze spieren, organen en cellen. Dit kan ons blokkeren, vastzetten en heeft invloed op de beschikbare energie. Fysiek kunnen we dit merken aan allerlei lichamelijke klachten die ons leven beïnvloeden. Het lichaam is een heel directe ingang om met die klachten contact te maken. Want klachten willen gehoord worden. Wat ons lichaam dan vertelt, is vaak verrassend anders dan ons hoofd ons al die tijd deed geloven. Als massagetherapeut help ik je te voelen wat gevoeld wil worden en kijken we samen hoe hiermee om te gaan in het dagelijks leven.

massageruimte
ruimte massagepraktijk
Massagetherapie Amersfoort

Hoe verloopt een afspraak?

Elke sessie massagetherapie duurt 75 minuten en bestaat uit een kort voorgesprek, de massage en een nagesprek. Persoonlijke eigen inbreng is hierbij heel belangrijk. Massagetherapie bestaat altijd uit meerdere sessies. Meestal beginnen we met vier sessies in een periode van acht weken. Daarna kijken we wat verder nodig is. Tijdens de eerste afspraak, spreken we meteen de data af voor de komende sessies.

Wat kost massagetherapie?

Hier vind je alle informatie over de 2024 tarieven van massagebehandelingen, het maken van een afspraak en annuleren.

Massagetherapie
Sessie van 75 minuten € 85,00.

Voor zelfstandig ondernemers
Lichaamsgerichte therapie & coaching t.b.v arbeidsprestaties per sessie van 75 minuten € 102,85 incl. 21% BTW.

Vergoeding zorgverzekering
Massagetherapie komt in aanmerking voor vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering. Een verwijzing van de huisarts of specialist is niet noodzakelijk om voor vergoeding in aanmerking te komen. Informeer altijd bij de eigen zorgverzekeraar of die massagetherapie vergoedt. Na een sessie betaal je direct de rekening aan mij, waarna je de factuur zelf in kan dienen bij de zorgverzekeraar.

Vergoeding door werkgevers
Op basis van de Wet Verbetering Poortwachter hebben veel werkgevers budget voor ziekteverzuim, preventie of re-integratie.

Toelichting
• Wil je eerst een telefonisch kennismakingsgesprek, neem dan contact op.
• Een afspraak maak je door te bellen, te mailen of via WhatsApp te chatten.
• Je betaalt na afloop. Dat kan contant of met PIN met je mobiele telefoon of bankkaart.
• Wil je een factuur ontvangen? Vraag er om tijdens de betaling.
• Annuleren? Geen probleem. Liefst zo snel mogelijk natuurlijk.
• Massagetherapie is vrijgesteld van BTW indien anders vermeld.

Wil je een afspraak maken?

Of heb je een vraag?

Bel : 06-43157040
E-mail: info@massagehelpt.nl

Massagetechnieken

Massage is binnen de massagetherapie de uitnodigende manier om contact te maken met je lichaam. Samen kijken we welk lichaamsdeel of welke lichaamsdelen aandacht vragen. Zijn het hoofd, nek en hals? Borst en buik? Schouders, rug, onderrug en bekken. Benen en voeten? Of is het nog onduidelijk? In overleg kiezen we samen voor een passende massagetechniek die tijdens de sessie net zo snel weer kan veranderen omdat jouw lichaam daar om vraagt.

Om nu in elk geval een idee te geven: dit zijn massagetechnieken waar ik mee werk.

Energetische / haptische massage

Deze lichaamsmassage is gericht op de energiestromen in het lichaam. Door zachte vertragende aanraking en langzame strijkingen kan ervaren worden hoe de eigen energie voelt. Waar is stroming voelbaar en waar stagneert het? Deze vertragende massage heeft vaak een diep rustgevend effect op lichaam en geest.

Voetreflex massage

Drukpunten op onze voeten staan via zenuw- en energiebanen in verbinding met organen, klieren, spieren. Met een voetreflexmassage wordt indirect ons hele lichaam aangeraakt. Een bijzondere massage die invloed heeft op het hele systeem en stimulerend werkt op de bloedsomloop, de lymfestroom, de zenuwuiteinden en de energiestroom.

Chakra- Polariteitsmassage

Ieder mens bestaat uit min- en pluspolen. Bij polariteitsmassage worden zeven grote Chakra’s betrokken die ieder hun eigen functie en energie hebben. Tijdens deze massage is de ervaring gericht op de energiebalans in het lichaam. Hoe is het hiermee en op welke manier kan hier in het dagelijks leven aandacht aan gegeven worden?

Klassieke / Zweedse massage

Met strijkingen en knedingen krijgen spieren en weefsels alle aandacht. Welke delen in ons lichaam voelen gespannen en pijnlijk aan, waar zit spanning vast en waar laat spanning los. Een massage die zeer geschikt is voor pijnlijke en gespannen spieren. Triggerpoints krijgen ook aandacht.

Bindweefselmassage

Bij een bindweefselmassage wordt er meer gemasseerd dan alleen het onderhuidsbindweefsel. Via het zenuwstelsel worden ook organen en spieren beïnvloed. Deze massage laat voelen hoe je in je vel zit en wordt vaak ervaren als een diepe massage die ruimte geeft.

Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een vorm van massagetherapie waarbij het lichaam op de massagetafel ritmisch in beweging wordt gebracht. Vaak bestaat het uit ritmisch wiegen en stretchen van het lichaam. De pulsen variëren van zeer klein tot groot en ruim, van zacht tot krachtig en van gelijkmatig tot verrassend. Pulsen geeft een gevoel van koestering en geborgenheid. Het nodigt uit om in overgave aanwezig te zijn bij wat er te ervaren is

Bezoekadres & openingstijden

MassageHelpt praktijk voor massagetherapie
Zielhorsterweg 73
3813 ZX Amersfoort
2e etage, alleen bereikbaar met de trap.
Lees ook de Routebeschrijving en parkeerinformatie

Afspraken zijn mogelijk van maandag tot en met zondag.
Massages worden alleen gegeven op afspraak.

Parkeren en OV

De praktijk voor massagetherapie ligt direct tegenover NS Station Amersfoort Schothorst.
Met de trein eenvoudig te bereiken vanaf Amersfoort Vathorst en Centraal.

Gratis parkeren in de parkeervakken voor het gebouw aan de Zielhorsterweg 73. Maximaal 2 uur met parkeerschijf.
Of bij de Albert Heijn aan Albert Schweizersingel 93. Of reserveer bij mij een plek in de parkeergarage.
Zie ook de uitgebreide routebeschrijving.