Massagetherapie

Massagetherapie gericht op fysiek en emotioneel herstel bij onverklaarde aanhoudende lichamelijke klachten (ALK / SOLK). Met speciale aandacht voor mensen die in hun leven één of meerdere ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt.

Afspraak maken?

Neem contact op met Erik Zoomers, Holos Massagetherapeut.
Bel: 06-43157040 of stuur een e-mail aan info@massagehelpt.nl

massagetherapie amersfoort

Informatie over massagetherapie in Amersfoort

Klachten

Massagetherapie is geschikt voor iedereen van alle leeftijden die last heeft van of zich herkent in bijvoorbeeld:

Of als je een gevoel ervaart zoals:

 • Burn-out.
 • Chronische Stress.
 • Continue AAN-staan.
 • Veel in je hoofd en weinig in lichaam.
 • Niet kunnen voelen.
 • Rouw en verlies.
 • Huidhonger.

 

Wat biedt massagetherapie?

 • Minder last van spanningen, stress en/of angstgevoelens.
 • Waardevolle ondersteuning bij lichamelijke klachten.
 • Meer vertrouwen in je lichaam.
 • Contact met je gevoelens en emoties.
 • Sterker lichaamsbewustzijn.
 • Nieuwe verhelderende inzichten die helpen bij het maken van bewuste keuzes in je leven.
 • Meer evenwicht tussen denken en voelen, hoofd en lichaam.
 • Verzacht huidhonger.

Wat is massagetherapie?

Massagetherapie is een lichaamsgerichte therapie waarbij voelen en ervaren centraal staan.

Het uitgangspunt is wat er nú speelt in je leven en wat je daarbij opmerkt in je lichaam. Bij massagetherapie gaat het om het bewust ervaren van wat je voelt en denkt zonder dat weg te duwen of te negeren.

Door stil te worden en heel bewust waar te nemen ga je in je lichaam subtiele sensaties voelen én leer je daar uiting aan geven in woorden, beweging, een zucht of een geluid.

Je zult merken dat zodra je aandacht geeft aan een pijnlijk of gespannen deel in je lichaam, dit zich als vanzelf ontspant en een gevoel van rust en ruimte geeft. Een belangrijke voorwaarde voor het zelfherstellend vermogen van je lichaam om klachten te kunnen verminderen.

Massage kan dus ontspannend zijn voor zowel je lichaam als je geest.

Massagetherapie sessies

Iedere sessie massagetherapie duurt 75 minuten en bestaat uit een kort voorgesprek, de massage en een nagesprek. Jouw eigen inbreng is hierbij heel belangrijk, het gaat immers om jou.

Massagetherapie bestaat vaak uit meerdere sessies. Meestal beginnen we met vier sessies in een periode van acht weken. Daarna kijken we wat je verder nodig hebt. Tijdens je eerste afspraak, spreken we meteen de data af voor de komende sessies.

In het voorgesprek bespreken altijd de massage. Tijdens de massage maak ik gebruik van verschillende massagetechnieken, zoals: klassieke massage, holistische massage, energetische massage, holistic-pulsing, voetreflexzone massage, bindweefselmassage, chakra-massage, psoas massage of hoofdmassage.

Ervaringen van cliënten

Gun dat jezelf!

Erik luistert zeer aandachtig naar wat je te vertellen hebt en heeft een hoge mate van empathisch vermogen.

Hij stelt je op je gemak en geeft heel goed richting aan wat je nodig hebt; met massages maar ook gesprekken, vooral als lichaam en geest (nog) niet in rapport zijn met elkaar.

De methode waarmee Erik werkt zorgt ervoor dat je bewust wordt van waar je spanning in je lichaam vasthoudt en hoe deze spanning je belemmert om jezelf vrij te kunnen uiten. Na de sessies van Erik voelde ik me beter in staat om die spanning los te laten. Vanuit ontspanning merk je dat je beter aanvoelt welke bewuste keuzes je wilt maken in je loopbaan en andere levensgebieden. Gun dat jezelf!

En dank je wel Erik!
Ontspannen groet, Nance

Nance

Meer dan je lijf

Erik ziet meer dan je lijf. Zijn filosofie: alles hangt met alles samen. Hij luistert scherp, masseert met aandacht en brengt je in een weldadige rust. Zijn massages helpen echt! 👍

Gerard van Midden

Meer dan alleen massage

Met chronische rugklachten kwam ik bij Erik. Vier holistische massagebehandelingen later kan ik zeggen dat mijn problemen aanmerkelijk minder aanwezig zijn. Ik voel mijn rug soms nog wel, maar de pijn speelt geen overheersende rol meer. Tijdens de behandelingen kwam er van alles los. Soms werd ik overspoeld door teleurstelling, verdriet of juist overweldigend geluk. Erik hielp me die momenten met aandacht te beleven. De gesprekken die we hadden waren evenzo effectief en werkten zeker zo goed door als de fysieke behandeling. Massage Helpt bij chronische klachten!

Lieke Warmerdam

Een zachte en langzame benadering

Ik ervaar Erik als een rustige man, die met aandacht werkt. Hij geeft je het gevoel dat alles er mag zijn zoals het op dat moment is. Een zachte en langzame benadering waardoor je tijd krijgt om te voelen wat je lijf je wil vertellen. Een mooi leerproces op weg naar bewust worden. Evenwicht vinden tussen denken en voelen. Niet alleen op de behandeltafel, maar daarna werkt het ook nog door.

Natascha

Wat kost massagetherapie?

Massagetherapie bestaat uit meerdere sessies. Meestal beginnen we met vier sessies in een periode van acht weken. Daarna kijken we wat je verder nodig hebt. Tijdens je eerste afspraak, spreken we meteen de data af voor de komende sessies. Ga voor informatie over kosten naar de pagina Tarieven.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Neem contact op met Erik Zoomers, Holos Massagetherapeut.
Bel: 06-43157040 of stuur een e-mail aan info@massagehelpt.nl