Holistische massage

Een holistische massage ontspant lichaam en geest. De zachte aandachtige aanraking verlaagt stress en verzacht lichamelijke pijnklachten.

Afspraak maken?

Neem contact op met Erik Zoomers, Holos Massagetherapeut.
Bel: 06-43157040 of stuur een e-mail aan info@massagehelpt.nl

Holistische Massage in Amersfoort.

Informatie over een holistische massage in Amersfoort

Klachten

 • Heb je aanhoudende lichamelijke (pijn)klachten?
 • Klachten die medisch moeilijk te verklaren zijn?
 • Zoals Fybromyalgie, Prikkelbaredarmsyndroom (PDS), Chronische vermoeidheid of Long COVID?
 • Ben je burn-out?
 • Duren je klachten inmiddels langer dan zes maanden?

Of ervaar je een gevoel van:

 • Stress?
 • Continue AAN-staan?
 • Piekeren en slapeloosheid?
 • Veel in je hoofd en weinig in lichaam?

Dan is een aantal holistische massagesessies een manier voor jou die je helpt bij je herstel en het vinden van een nieuwe balans in je leven.

Wat is een holistische massage?

Heb je last van stress of aanhoudende lichamelijke (pijn)klachten? Dan kan dat veel impact hebben op alle aspecten van je leven.

Misschien negeer je de klachten of beheersen ze juist je leven en doe je van alles om weer te ontspannen. Wil je meer rust in je hoofd ervaren, beter slapen en minder piekeren. Mogelijk merk je op dat je niet meer zo goed kunt voelen en ervaar je weinig verbinding tussen je hoofd en je lichaam.
Je verlangt er naar om weer jezelf te zijn en grip te hebben op je klachten en je leven.

Voelbaar effect op lichaam en geest

Holistische massage heeft effect op lichaam en geest. Hier bedoelen we mee dat de lichamelijke aanraking effect heeft op alle cellen in je lichaam zoals je huid, spieren, zenuwen, hormonen en organen. Je voelt dit bijvoorbeeld als pijn, stijf, hard, of juist zacht, warm of soepel.
Aanraking is ook een emotionele, mentale en soms een spirituele ervaring. Het voelt bijvoorbeeld spannend, angstig, ongemakkelijk of troostend, ontspannend, afgestemd.

Aanraking is een primaire levensbehoefte van de mens. Al in de baarmoeder raken we aan en worden we aangeraakt. Via aanraking verkennen we onszelf en de wereld om ons heen.

Massage versterkt je lichaamsbewustzijn

Inmiddels weten we dat spanningen en onverwerkte emoties worden opgeslagen in het lichaam en aanhoudende (pijn)klachten kunnen veroorzaken en in stand houden. Het is zeker niet je ‘eigen schuld’, je verzint het niet en je bent ook geen aansteller. Het gaat om onbewuste processen in je hersenen die nu niet meer helpend zijn. Massage versterkt je lichaamsbewustzijn waardoor je deze onbewuste processen kunt voelen en kan ervaren wat je wél nodig hebt.

Accepteren van het hier en nu

Massagetherapie gaat om het ervaren van de verbondenheid tussen lichaam en geest en het accepteren van het hier en nu. Wat speelt er nu in je leven, op je werk, thuis? Wat voel je nu in je lichaam? Welke gevoelens voeren nu de boventoon?

Ontspanning, rust en ruimte

Met een massagesessie geef je jezelf de gelegenheid om stil te worden en heel bewust te voelen. De verbinding tussen je hoofd en je lichaam kan worden hersteld. Uit je hoofd en in je lijf. Ontspanning voor je hoofd en je lijf. Juist door bewust aandacht te geven aan een gebied in je lichaam waar pijn en spanning voelbaar is, ontstaat ontspanning en ruimte.

De massagesessie

Een holistische massagesessie duurt 75 minuten. We starten elke sessie met een voorgesprek. Hoe is het nu met je? Wat in jouw leven vraagt nu je aandacht? Welk gevoel is nu overheersend?

 

Bovenkleding aan of uit?

Voor een massage kleed je je uit en in ondergoed op de massagetafel liggen. Toch? Bij MassageHelpt is dit niet zo vanzelfsprekend en zeker niet verplicht.

Voor sommigen is de gedachte aan het moment dat je zonder bovenkleding op de massagetafel gaat liggen al stressvol of zelfs angstig.  Dus je mag je kleding aanhouden als je dat wilt. En ja, je mag ook je kleding deels uit doen. Net wat voor jou goed voelt.

De holistische massage begint vrijwel altijd met een moment van bewustwording. Vervolgens wordt je op een zachte manier met volledige aandacht door mij wordt gemasseerd. Het is de traagheid en de aandacht die je helpen om je bewustzijn zoveel mogelijk bij het voelen en ervaren te houden. Soms stel ik je een vraag die je helpt om even stil te staan bij wat je op dat moment voelt.

Massagevormen en massagetechnieken

In overleg met jou kan ik voor de massage verschillende massage- en bewustwordingsvormen gebruiken. Misschien heb je een voorkeur of een interesse. Geef dat gerust aan. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Holistic Pulsing >> meer info
 • Energetische massage
 • Energetische hoofdmassage
 • Chakra massage
 • Voetreflexmassage
 • Bindweefselmassage
 • Klassieke Zweedse massage
 • Polarisatie
 • Focusing
 • Psoas massage >> meer info

Het laatste deel van de massagesessie praten we na over wat je op de massagetafel ervaren hebt en hoe je dit zelf kunt toepassen.

Ervaringen van cliënten

Gun dat jezelf!

Erik luistert zeer aandachtig naar wat je te vertellen hebt en heeft een hoge mate van empathisch vermogen.

Hij stelt je op je gemak en geeft heel goed richting aan wat je nodig hebt; met massages maar ook gesprekken, vooral als lichaam en geest (nog) niet in rapport zijn met elkaar.

De methode waarmee Erik werkt zorgt ervoor dat je bewust wordt van waar je spanning in je lichaam vasthoudt en hoe deze spanning je belemmert om jezelf vrij te kunnen uiten. Na de sessies van Erik voelde ik me beter in staat om die spanning los te laten. Vanuit ontspanning merk je dat je beter aanvoelt welke bewuste keuzes je wilt maken in je loopbaan en andere levensgebieden. Gun dat jezelf!

En dank je wel Erik!
Ontspannen groet, Nance

Nance

Beter om zelf te ervaren

Getriggerd door een oproep m.b.t chronische klachten, voor mij was dit hoofdpijn. Inzichten krijgen door te beleven i.p.v het uitgelegd te krijgen. Ik ben keer op keer weer verrast wat het teweeg brengt. Inzichten die ik niet aan zie komen maar heel verhelderend en waardevol zijn. Soms is iets ook moeilijk uit te leggen en beter om zelf te ervaren.

Ik heb ondanks de symptomen nooit toe willen geven aan ‘migraine’ en na enkele bezoeken aan Erik begrijp ik mijn onderbuikgevoel hierover. Ik ben nog niet klaar maar wel goed op weg.

Dank je wel voor de waardevolle inzichten Erik.

Connie Berendsen

Meer dan alleen massage

Met chronische rugklachten kwam ik bij Erik. Vier holistische massagebehandelingen later kan ik zeggen dat mijn problemen aanmerkelijk minder aanwezig zijn. Ik voel mijn rug soms nog wel, maar de pijn speelt geen overheersende rol meer. Tijdens de behandelingen kwam er van alles los. Soms werd ik overspoeld door teleurstelling, verdriet of juist overweldigend geluk. Erik hielp me die momenten met aandacht te beleven. De gesprekken die we hadden waren evenzo effectief en werkten zeker zo goed door als de fysieke behandeling. Massage Helpt bij chronische klachten!

Lieke Warmerdam

Nieuwe inzichten

Erik heeft een fijne manier van behandelen: op subtiele wijze laat hij je met holistische massage ervaren hoe sterk de connectie is tussen je lichaam en je geest. Mooi, wat je lichaam(srespons) je vertelt over hoe je in het leven staat. Door dat te voelen en ervaren, heb ik nieuwe inzichten gekregen over mezelf en wat voor mij belangrijk is.

Laura Koppenberg

Wat kost een holistische massage?

Bij MassageHelpt kun je een losse behandeling boeken of een behandeltraject van meerdere behandelingen afspreken. Ga voor informatie over kosten naar de pagina Tarieven.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Neem contact op met Erik Zoomers, Holos Massagetherapeut.
Bel: 06-43157040 of stuur een e-mail aan info@massagehelpt.nl