MassageHelpt is open voor het verlenen van zorg.

Holistische massage

Een holistische massage voor lichaam en geest helpt bij herstel van gezondheidsklachten en het vinden van een nieuwe balans. Leer in alle rust en met aandacht te luisteren naar de signalen die je lichaam geeft. Je bent welkom bij MassageHelpt, holistische massagepraktijk in Amersfoort.

Informatie over een holistische massage in Amersfoort

Nieuwe inzichten

Erik heeft een fijne manier van behandelen: op subtiele wijze laat hij je met holistische massage ervaren hoe sterk de connectie is tussen je lichaam en je geest. Mooi, wat je lichaam(srespons) je vertelt over hoe je in het leven staat. Door dat te voelen en ervaren, heb ik nieuwe inzichten gekregen over mezelf en wat voor mij belangrijk is.

Laura Koppenberg

Meer dan alleen massage

Met chronische rugklachten kwam ik bij Erik. Vier holistische massagebehandelingen later kan ik zeggen dat mijn problemen aanmerkelijk minder aanwezig zijn. Ik voel mijn rug soms nog wel, maar de pijn speelt geen overheersende rol meer. Tijdens de behandelingen kwam er van alles los. Soms werd ik overspoeld door teleurstelling, verdriet of juist overweldigend geluk. Erik hielp me die momenten met aandacht te beleven. De gesprekken die we hadden waren evenzo effectief en werkten zeker zo goed door als de fysieke behandeling. Massage Helpt bij chronische klachten!

Lieke Warmerdam

Klachten

 • Heb je fysieke (pijn)klachten die medisch moeilijk te verklaren zijn?
 • Fybromyalgie, Prikkelbaredarmsyndroom (PDS) of Chronische vermoeidheid?
 • Ben je burn-out?
 • Duren je klachten inmiddels langer dan drie maanden?

Of ervaar je een gevoel van:

 • Verlies?
 • Continue AAN-staan?
 • Piekeren en slapeloosheid?
 • Veel in je hoofd en weinig in lichaam?

Dan is een holistische massage misschien de manier voor jou die je helpt bij je herstel en het vinden van een nieuwe balans in je leven.

Maak nu direct online je kennismakingsafspraak.
Of lees nog even verder.

Wat is een holistische massage?

‘Luister nou toch naar je lichaam’.
Herken je dit goed bedoelde advies van mensen om je heen die het beste met je voor hebben? Voor hen is luisteren naar hun lichaam misschien makkelijk en vanzelfsprekend. Maar als je al langere tijd niet lekker in je vel zit, chronisch pijn hebt, slecht slaapt en belemmerd wordt in je dagelijks leven en tóch gewoon door moet gaan, dan wordt luisteren steeds moeilijker en verwarrender.

Wat je niet kunt veranderen is je aanleg voor bepaalde soort klachten. Stel je darmen zijn je zwakke punt, dan krijg je daar het eerst last van als je stress ervaart. Terwijl iemand anders in een vergelijkbare situatie juist last krijg van hoofdpijn of zich enorm moe voelt. Maar wat je wél kunt veranderen, is hoe je met je klachten omgaat.

Een holistische massage is een therapeutische massage die helpt om het contact met je wijze lichaam te herstellen. Je leert de signalen die je lichaam geeft herkennen en erkennen. De verbinding tussen fysieke sensaties en innerlijke belevingen zoals gedachten, emoties of herinneringen.

Holistisch komt van het Griekse woord ‘holos’ en betekent ‘één geheel’. Met een holistische massage word je als mens dan ook als één geheel gezien van lichaam en geest. Je buitenste fysieke IK en je binnenste emotionele, mentale en spirituele IK zijn tot in alle cellen met elkaar verbonden. Is er een natuurlijke balans tussen lichaam en geest? Dan voel je je vaak goed.

Je herkent vast dit voorbeeld.

Open om verder te lezen....

“Je hebt zo meteen een belangrijk gesprek en je hebt geen idee hoe het gesprek zal gaan. Het kan alle kanten op. Je hebt alle scenario’s in je hoofd al doorlopen en doordacht. Afgelopen nacht sliep je er zelfs slecht van. Je voelt je moe terwijl je juist vindt dat je fris en scherp moet zijn voor het gesprek. Tot overmaat van ramp, krijg je nu ook nog kramp in je buik en moet je 5 minuten voor aanvang van je gesprek ook nog naar het toilet. Dit gesprek gaat hoe dan ook mislukken en dat is mijn eigen schuld. Zie je wel dat ik dit niet kan.” De gedachte dat het gesprek nadelig verloopt voor je, dat je het niet kan en dat het vooral ook je eigen schuld is voel in je lichaam.

 • Je slaapt er slecht van.
 • Je hebt al dagen een vol zwaar hoofd.
 • Je nek en schouders voelen gespannen aan.
 • Kramp komt op in je buik.
 • Je moet nodig naar het toilet.

Wat voel je nu als je dit leest? Zelfs nu je dit leest kan je misschien ervaren wat deze situatie met je doet. Je hebt natuurlijk ook wel eens een moeilijk gesprek gehad. Die herinnering ligt nog steeds opgeslagen in je lichaam. Op zich is een reactie als hierboven helemaal geen probleem natuurlijk. Het is vervelend. Maar meestal ebt de spanning al weg bij aanvang van het gesprek en blijkt de uitkomst vrijwel nooit zo erg te zijn als we van te voren hadden bedacht. ‘Maakte ik me hier nou zo druk over?‘.

MAAR…, Stel nou dat je aan deze emoties geen aandacht besteedt. Dat je maar door moet gaan of wilt blijven gaan terwijl je lichaam constant signalen afgeeft dat pas op de plaats toch wel gewenst is. Stel nou, dat je pijn in je hoofd, nek, schouders, slapeloosheid, somberheid, lusteloosheid of zelfs ziekte voor gewoon aanneemt. Wat doet dat dan met de balans tussen lichaam en geest? Voel je je dan goed? Zit je dan lekker in je vel?

De massagesessie

Een holistische massagesessie duurt 75 minuten. We starten elke sessie met een voorgesprek. Hoe is het nu met je? Wat in jou vraagt nu je aandacht?

Kleding aan of kleding uit?
Alleen de gedachte al aan het moment dat je je ontbloot op de massagetafel gaat liggen is voor sommige mensen naar of zelfs angstig. Voor anderen voelt kan het heel bevrijdend voelen. Wat je ook ervaart en voelt. Juist bij een Holistische massage hebben we hier aandacht voor. Dus ja, je mag je kleding aanhouden. En ja, je mag je ook je kleding uit doen. Net wat op dat moment voor jou goed voelt.

De holistische massage begint vrijwel altijd met een moment van bewustwording. Verwacht dat je vervolgens op een zachte manier met aandacht wordt aangeraakt. Het is de traagheid en de aandacht die je helpen om je bewustzijn zoveel mogelijk bij het voelen en ervaren van de aanraking te houden. Soms stel ik je een vraag die je helpt om even stil te staan bij wat je op dat moment voelt.

In overleg met jou kan ik voor de massage verschillende massage- en bewustwordingsvormen gebruiken. Misschien heb je een voorkeur of een interesse. Geef dat gerust aan. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Holistic Pulsing
 • Energetische massage
 • Energetische hoofdmassage
 • Chakra massage
 • Voetreflexmassage
 • Bindweefselmassage
 • Klassieke Zweedse massage
 • Polarisatie
 • Focusing

Het laatste deel van de behandeling praten we nog even na over wat je op de massagetafel ervaren hebt.

Ervaringen van cliënten

Helpt echt!

Erik ziet meer dan je lijf. Zijn filosofie: alles hangt met alles samen. Hij luistert scherp, masseert met aandacht en brengt je in een weldadige rust. Zijn massages helpen echt! 👍

Gerard van Midden

Bijzondere massage

De massage die Erik geeft is bijzonder . Een zachte aanpak en tegelijkertijd , wanneer nodig , stevig . En dan blijkt het een onderlinge dialoog te zijn ; je voelt een vraag opkomen en het antwoord vormt zich tijdens de behandeling … geef je er zelf een cadeau .

Marlous Fluitsma

Wat kost een holistische massage?

Bij MassageHelpt kun je los een behandeling boeken of een behandeltraject afspreken van drie of zes behandelingen. Ga voor informatie over kosten naar de pagina Tarieven.

Hoe kan ik een afspraak maken?

MassageHelpt is een holistische massagepraktijk. Je kunt online een afspraak maken. Je ziet dan precies welke momenten er nog ruimte is in de agenda. Wil je eerst informatie of even telefonisch contact? Dan kan dat ook. Alle contactinformatie vind je op de pagina Contact met MassageHelpt