De Massage Podcast – Aflevering 16

Massagetherapie bij alleengeboren tweeling.

door | 27 maart 2022

Als je altijd op zoek bent naar die ander en daarbij diverse fysieke en emotionele klachten ervaart, zou het maar zo kunnen zijn dat je een alleengeboren tweeling bent. Het komt vaker voor dan je denkt. Waarschijnlijk sterft zelfs bij 1 op de 10 zwangerschappen één van de twee in een vroeg stadium. Vaak zonder dat de moeder dat merkt of daar weet van heeft.

In deze aflevering van De Massage Podcast praat ik met Marlies Meenks over haar ervaring als alleengeboren meerling en de ervaringen die zij heeft met behandeling van alleengeboren tweelingen met massagetherapie. Waarom is juist een sterk lichaamsbewustzijn zo helpend? Welke krachten komen bovendrijven als je weet dat je een alleengeboren tweeling bent? Hoe ga je als massagetherapeut om met cliënten als je vermoedt dat je cliënt mogelijk een alleengeboren tweeling is.

Marlies Meenks is lichaamsgericht therapeut in Vorden en bracht begin 2022 haar boek De Lichaamsfluisteraar uit.

De Massage Podcast is een serie waarin Erik Zoomers je meeneemt op zijn ontdekkingstocht naar antwoorden op de vraag ‘Waarom is massage een goed idee?’ Erik is gediplomeerd holistisch masseur en studeert in 2022 af als massagetherapeut aan de Holos Academie. Hij is gefascineerd door de veelzijdige inzet van massages & lichaamsgerichte therapie en tegelijkertijd de onbekendheid daarvan.

Marlies Meenks en Erik Zoomers

Aan het woord

Te gast is Marlies Meenks, lichaamsgericht massagetherapeut bij Marlies Meenks
Marlies Meenks

Presentatie: Erik Zoomers

Meer over Erik Zoomers

Volg op Facebook

Volg op Instagram

Volg op LinkedIn

Luister op je favoriete Podcast App.
Luister op Google Podcasts
Blijf op de hoogte met de Podcast Alert

Zodra er een nieuwe aflevering of nieuws is van De Massage Podcast ontvang je een e-mail.