fbpx

Holistische massage in Amersfoort

Voel je goed, voel je beter door aandacht te geven aan fysiek voelbare emotionele spanning. Plan nu direct je afspraak voor een holistische massage.

holistische massage

Hoe kan ik je helpen?

  • Ervaar je een emotionele tijd in je leven?
  • Zit je al langer niet lekker in je vel?
  • Heb je langer dan drie maanden klachten?

En verlang je er naar om je goed te voelen? Dan is een holistische massage misschien iets voor jou.

Wat is een holistische massage?

Een holistische massage helpt je om je weer goed te voelen. Holistisch komt van het Griekse woord ‘holos’ en betekent ‘één geheel’. Met een holistische massage word je als mens dan ook als één geheel gezien van lichaam en geest. Je buitenste fysieke ik en je binnenste emotionele ik zijn tot in alle cellen met elkaar verbonden. Is er een natuurlijke balans tussen lichaam en geest? Dan voel je je goed.

Je herkent vast dit voorbeeld:

“Je hebt zo meteen een belangrijk gesprek en je hebt geen idee hoe het gesprek zal gaan. Het kan alle kanten op. Je hebt alle scenario’s in je hoofd al doorlopen en doordacht. Afgelopen nacht sliep je er zelfs slecht van. Je voelt je moe terwijl je juist vindt dat je fris en scherp moet zijn voor het gesprek. Tot overmaat van ramp, krijg je nu ook nog kramp in je buik en moet je 5 minuten voor aanvang van je gesprek ook nog naar het toilet. Dit gesprek gaat hoe dan ook mislukken en dat is mijn eigen schuld. Zie je wel dat ik dit niet kan.”

De gedachte dat het gesprek nadelig verloopt voor je, dat je het niet kan en dat het vooral ook je eigen schuld is voel in je lichaam.

  • Je slaapt er slecht van.
  • Je hebt al dagen een vol zwaar hoofd.
  • Je nek en schouders voelen gespannen aan.
  • Kramp komt op in je buik.
  • Je moet nodig naar het toilet.

En….. wat voel jij nu je dit leest?
Zelfs nu je dit leest kan je voelen wat deze situatie met je doet. Je hebt natuurlijk ook wel eens een moeilijk gesprek gehad. Die herinnering ligt nog steeds opgeslagen in je lichaam.

Op zich is een reactie als hierboven helemaal geen probleem natuurlijk. Het is vervelend. Maar meestal ebt de spanning al weg bij aanvang van het gesprek en blijkt de uitkomst vrijwel nooit zo erg te zijn als we van te voren hadden bedacht. ‘Maakte ik me hier nou zo druk over? ‘

MAAR…,
Stel nou dat je aan deze emoties geen aandacht besteedt. Dat je maar door moet gaan of wilt blijven gaan terwijl je lichaam constant signalen afgeeft dat pas op de plaats toch wel gewenst is.
Stel nou, dat je pijn in je hoofd, nek, schouders, slapeloosheid, somberheid, lusteloosheid of zelfs ziekte voor gewoon aanneemt. Wat doet dat dan met de balans tussen lichaam en geest? Voel je je dan goed? Zit je dan lekker in je vel?

Waarom helpt een holistische massage?

Je voelt je goed wanneer er balans is tussen je binnenste en buitenste ik. Als dat evenwicht wordt verstoord door bijvoorbeeld stress, een ongeluk, verlies of ziekte, dan ervaar je dat als lastig, vervelend, pijnlijk of zelfs ziekte. Een holistische massage helpt je de harmonie weer in balans te brengen door je lichaam opnieuw te voelen en te ervaren hoe het op dit moment met je is.

Je lichaam en geest zijn dag en nacht bezig met zichzelf te herstellen zodat je gezond blijft.
Maar helaas werken we ons herstel vaak tegen met allerlei gedachten, emoties, stress en te weinig aandacht voor wat ons lichaam echt nodig heeft. Fysieke klachten willen we in onze Westerse samenleving vooral met ons hoofd oplossen. We vergeten dan vaak te voelen of zijn vergeten hoe dat ook al weer gaat.

Een Holistische Massage richt zich vooral op bewustwording van hoe het nu met je is. Wat er nu te voelen en te ervaren is. Zo helpt deze massagevorm je om weer echt te gaan voelen. Hierdoor merk je sneller signalen van je lichaam op en ontdek je hoe je daarmee om kunt gaan om fysieke klachten te verzachten of te voorkomen.

Hoe gaat de behandeling?

Een behandeling duurt 75 minuten. We starten eerst met een kort intake gesprek. Hoe is het nu met je? Voeren nu bepaalde emoties de boventoon? Waar voel je dat in je lijf? Waar wil je nu, op dit moment gemasseerd worden?

Na dit korte gesprek neem je plaats op de massagetafel en zorgen we er samen voor dat je comfortabel ligt. De holistische massage begint vrijwel altijd met een moment van bewustwording. Verwacht dat je vervolgens op een zachte manier met volle aandacht wordt aangeraakt. Het is de traagheid en de aandacht die je helpen om je aandacht zoveel mogelijk bij het voelen en ervaren te houden. Soms stel ik je een intuïtieve vraag die je helpt om even stil te staan bij dat wat er is.

Na afloop kleed je je in alle rust weer aan. De laatste minuten van de behandeling praten we nog even over wat je op de massagetafel ervaren hebt.

Wat kost een holistische massage?

Een holistische massage behandeling duurt 75 minuten en kost € 65,00.
Na afloop kun je betalen PIN. Dat kan contactloos en met alle kaarten.

Hoe kun je een afspraak maken?

Bij MassageHelpt kun je online een afspraak maken voor een holistische massage. Je ziet dan precies welke momenten er nog ruimte is in de agenda. Wil je eerst informatie of even telefonisch contact? Dan kan dat ook. Alle contactinformatie vind je op de pagina Contact met MassageHelpt. Of kies één van de andere massages in Amersfoort.