Je kracht ligt in rust

ontspanningsmassage

Het vliegtuig staat na de landing nog maar nauwelijks stil of de meeste passagiers springen op om hun bagage te pakken. Klaar om zo snel mogelijk het vliegtuig te verlaten. Voor me worstelt een meisje zichtbaar met haar veiligheidsgordel. Het lukt haar niet om de gesp los te krijgen. Steeds wilder en geïrriteerder trekt ze aan de gordel. Zonder succes. Tot overmaat van ramp trekt ze de gordel zelfs strakker aan.

Haar vader staat inmiddels naast haar in het gangpad, noemt haar naam en zegt rustig en duidelijk: ‘Deine Kraft liegt in der Ruhe’. Vertaalt in het Nederlands betekent het ‘Je kracht ligt in rust’. Met een soepele beweging opent hij de gesp en met een zachte klik springt de veiligheidsgordel los.

“Nog dagen daarna zingen deze woorden door mijn hoofd ‘Je kracht ligt in rust’.”

Vaster en vaster

Herken je dat ook? Dat gevoel dat je ergens nog meer in vast komt te zitten omdat je met alle macht van de wereld jezelf er doorheen probeert te werken. Terwijl je zo je best doet, wordt het je allemaal teveel en kun je het niet meer bolwerken. Situaties op je werk, thuis, in je familie, je vriendengroep. Het voortdurende het gevoel dat je op je tenen moet lopen, je rug recht moet houden, veel lasten op je schouders te dragen hebt, klappen moet opvangen, voor je recht moet opkomen of je verworven rechten met alle macht probeert vast te houden.

Als je nu eens niets doet

‘Je kracht ligt in rust’. Hoe zou het zijn als je nu even niets doet? Niet reageert. Niet handelt. Niet tot 10 telt. Niet om hulp vraagt. Niet gaat bellen of mailen om je af te reageren. Gewoon even niets. Een pas op de plaats. Rust. Hoe zou dat voor je zijn? Hoe voelt dat? Waar in je lichaam voel je dat?
Grote kans dat je vooral ongemakkelijke ONRUST voelt. Dit is niet fijn en wil je al helemaal niet voelen. Dus over tot actie. Ik moet nu wat doen! OF durf je toch nog even bij die onrust te blijven en kun je die een beetje toelaten?

Weer contact maken met jezelf

In mijn praktijk voor holistische massage & therapie begeleid ik mensen met onder andere aanhoudende lichamelijke klachten en burn-out. Voor velen van hen geldt dat ze vooral ‘in hun hoofd zitten’ en nauwelijks contact hebben met hun lichaam. Het vaak pijnlijke lichaam is een probleem geworden. Ze hebben grote moeite met het ervaren van de verbinding tussen lichamelijke signalen en innerlijke ervaringen.

Behandelingen met holistische massages helpen hen in eerste instantie om hun lijf letterlijk weer te voelen. Voeten, hoofd, benen, rug, buik, borst, schouders, armen. Letterlijk voelen en waarnemen. Mensen met veel pijn ervaren bijvoorbeeld dat niet hun hele lijf pijn doet, maar dat de voeten bewonderenswaardig goed voelen. Ze beseffen dan dat veel meer lichaamsdelen prima functioneren en aangenaam zacht, sterk, soepel, fijn etc. aanvoelen dan ze dachten. Dat besef maakt het probleem voelbaar kleiner en meer beheersbaar.

Met een voelbare klik weer los komen

Na het ongemak en de onrust die er zeker op een eerste afspraak ervaren worden, lukt het ook veel mensen om diepe rust te ervaren. Al is het soms maar voor een klein moment. Na afloop voelen ze rust in hun lichaam en ervaren ze zichzelf als rustig. Een fysiek lichaamsgevoel en een innerlijke ervaring die op dat moment overeenkomen en allebei in hun geheel samen gevoeld worden.

Je kracht ligt in rust. Het is juist die rust die je innerlijke kracht de gelegenheid geeft om dat wat vast zit in beweging te laten komen. Vanuit die rust ontdek je vanzelf hoe je met een voelbare klik weer los en in beweging komt.

Massagetherapie zelf ervaren?

Wil je ervaren hoe massagetherapie jou helpt? Boek dan een holistische massage.
Wil je eerst even persoonlijk contact, bel of e-mail dan even.

Burn-out behandeling met massagetherapie

Burn-out behandeling met massagetherapie

Door burn-out behandeling met massagetherapie leer je de signalen van je lichaam herkennen en erkennen. Je wijze lijf heeft je écht iets belangrijks te vertellen. Dat verhaal kan verrassend anders zijn dan je hoofd laat weten!

Lees meer
Gebroken hart massage

Gebroken hart massage

Gespannen en verwachtingsvol gaat ze zitten, beetje scheef en hangend tegen de zijkant van de stoel. Haar fysieke ongemak is duidelijk te zien. Ze vertelt dat de fybromyalgie met dit natte gure weer flink opspeelt. Het voelt zuur in haar lijf.

Lees meer